Steenpuist voorkomen / Steenpuist tips.

Vermijd strakke kledij en zorg voor voldoende hygiëne. Steenpuisten vormen zich het snelst op huid die reeds geïrriteerd is. Strakke kledij en slechts hygiëne zorgen er net voor dat de huid sneller geïrriteerd raakt en dit willen we ten alle koste vermijden.

Douchen met een desinfecterende zeep zoals Betadine Scrub kan helpen om verdere uitbreidingen van een bestaande steenpuist te voorkomen. Gebruik ook dagelijks een desinfecterende gel om de handen te wassen (Betadine Scrub kan hier ook voor dienen). Gebruik geen handdoeken van huisgenoten omdat daar mogelijks ook bacteriën opzitten die overgedragen kunnen worden.

steenpuist voorbeeld

Steenpuist

Je mag een steenpuist niet uitknijpen. Er is een groot risico op zelfbesmetting of een bloedvergiftiging als je de steenpuist zelf tracht uit te knijpen. Bepaalde bacteriën zijn namelijk overdraagbaar via de vingers. Zie bijvoorbeeld wondroos. Je raakt het best de steenpuist helemaal niet aan. Dek bij voorkeur de steenpuist af met een steriel gaasje.

Tot slot is ook een goede algemene hygiëne van belang. Dagelijks een milde desinfecterende zeep gebruiken om je handen te wassen is geen overbodige luxe en valt zeker aan te raden. Knip ook je nagels kort en was je elke dag met zeep of shampoo met povidonjodium of chloorhexidine, deze zijn verkrijgbaar bij de drogist of bij de apotheek (of online op Drogisterij of De online drogist).

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] Aangeraden:     Steriele gaasjes kopen     –     Betadine scrub kopen
[/su_note] [/su_animate]

Ververs je handdoek dagelijks en gebruik je handdoek enkel voor jezelf, met andere woorden: niet delen met een huisgenoot. Bepaalde bacteriën kunnen op die manier anders overgedragen worden.

Heb je zelf nog nuttige tips voor lotgenoten met steenpuisten? Laat hier dan zeker ook een berichtje achter met je tip!

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] [su_row]
[su_column size=”3/4″]Medische hulpmiddelen bij steenpuisten:
Bekijk hier een overzicht van medische producten die je nodig zal hebben [/su_column]
[su_column size=”1/4″]

[su_button url=”//steenpuisten.be/benodigdheden/” center=”yes”]Bekijk overzicht[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]
[/su_note] [/su_animate]

Related Posts

About The Author