FAQ: Mag ik een steenpuist uitknijpen?

Een steenpuist uitknijpen mag je niet doen omdat er een groot risico bestaat op besmetting. Zo kan het zijn dat de bacterie elders in je lichaam terechtkomt en dat aldaar nieuwe steenpuisten gevormd worden.
De complicaties kunnen ook vrij ernstig zijn: bijvoorbeeld wondroos. Als er bij het uitknijpen van een steenpuist bacteriƫn vrijkomen in de bloedbaan dan kan dit een bloedvergiftiging toe gevolg hebben en dit is zeer ernstig.

Om het rijpingsproces te versnellen kan je de steenpuist afdekken met een warm kompres. Een warm bad nemen kan ook helpen. Wil je echt snel af van die steenpuist? Dan zal je een arts moeten raadplegen die de steenpuist op chirurgische wijze wil opensnijden.

Steenpuist niet uitknijpen

Steenpuist niet uitknijpen

Wees dus niet ongeduldig en wacht af tot de steenpuist rijp is en vanzelf openbarst. Op die manier kan jouw lichaam zelf de nodige uitgang zoeken.

Leg altijd een steriel gaasje over de steenpuist, zelfs al is deze nog niet opengebarsten. Als de steenpuist afgedekt is, dan kan de etter ook niet weg en is de kans op besmetting kleiner.

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] Aangeraden:     Steriele gaasjes kopen     –     Warm kompres kopen
[/su_note] [/su_animate]


[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] [su_row]
[su_column size=”3/4″]Medische hulpmiddelen bij steenpuisten:
Bekijk hier een overzicht van medische producten die je nodig zal hebben [/su_column]
[su_column size=”1/4″]

[su_button url=”//steenpuisten.be/benodigdheden/” center=”yes”]Bekijk overzicht[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]
[/su_note] [/su_animate]

Related Posts

About The Author