Steenpuist symptomen


Als een steenpuist zich aan het vormen is, dan zal dit starten met een ontsteking van het haarwortelzakje dat dieper in de huid is gelegen. Het zal beginnen als een rode bult die branderig, pijnlijk of een kloppend gevoel zal geven.

Het gebeurd regelmatig dat je je slecht (= algemeen ziek) kan voelen en koorts krijgt. Na enkele dagen zal de bult harder worden en in het midden vormt er zich dan een gele puskop. De steenpuist is op dat moment dan rijp. Nadien zal er ook weefselversterf optreden. Dit betekend dat er een zwart korstje zal ontstaan en in sommige gevallen zal de omringende huid ook opzwellen.

steenpuist voorbeeld

Steenpuist

Een steenpuist kan bij aanraking toch vrij pijnlijk zijn, maar je mag het zelf niet forceren. Je kan het rijpingsproces wel doen versnellen door er een warm kompres op te leggen of door een warm bad te nemen.
Zorg er voor dat de steenpuist wordt afgedekt om verdere verspreiding te voorkomen. Een steriel gaasje kan je hierbij goed helpen. Was ook regelmatig je handen (bij voorkeur met desinfecterende handgel zoals deze van Natalis) en knip je nagels kort.

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] Aangeraden:     Warm kompres     –     Steriele gaasjes     –     desinfecterende handgel
[/su_note] [/su_animate]

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] [su_row]
[su_column size=”3/4″]Medische hulpmiddelen bij steenpuisten:
Bekijk hier een overzicht van medische producten die je nodig zal hebben [/su_column]
[su_column size=”1/4″]

[su_button url=”//steenpuisten.be/benodigdheden/” center=”yes”]Bekijk overzicht[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]
[/su_note] [/su_animate]

Related Posts

About The Author