Steenpuist gevolgen.

Een steenpuist kan uit zichzelf opnieuw verdwijnen, maar er bestaat een risico dat de nabijgelegen lymfeklierstations besmet raken.

In sommige gevallen kan wondroos ontstaan of zelfs bloedvergiftiging als de bacteriën in de bloedbaan terechtkomen. Dit laatste noemt men ‘sepsis’ in de medische wereld. De steenpuist kan de oorzaak zijn van een wondroos als je de steenpuist zelf openknijpt. De bacterie kan immers met de vingers worden overgebracht.

Steenpuisten zijn besmettelijk. Als een steenpuist openbarst dan kan het pus op andere plekken terechtkomen waar nieuwe steenpuisten kunnen ontstaan. Als je een zwak afweersysteem hebt (wat bijvoorbeeld het geval is bij aids patiënten) dan kunnen de verschijnselen erger zijn.

steenpuist

Steenpuist

Meestal zijn er geen complicaties bij een steenpuist, maar sommige mensen blijven steenpuisten ontwikkelen (= furunculose) en als dat het geval is dan wordt het best zo snel als mogelijk een huisdokter geraadpleegd.

Helaas zorgt de steenpuist wel voor enige ongemakken. Naast de pijn die je kan voelen kan het ook bepaalde bewegingen verhinderen en het dragen van kleding kan ook lastiger worden. Door de druk kan het ook zijn dat het moeilijk wordt om te zitten.


[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] [su_row]
[su_column size=”3/4″]Medische hulpmiddelen bij steenpuisten:
Bekijk hier een overzicht van medische producten die je nodig zal hebben [/su_column]
[su_column size=”1/4″]

[su_button url=”//steenpuisten.be/benodigdheden/” center=”yes”]Bekijk overzicht[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]
[/su_note] [/su_animate]

Related Posts

About The Author