Acne verminderen: TIPS.

Voor de dagelijkse hygiëne zou het voldoende moeten zijn om je te wassen met lauw water zonder zeep. Milde producten zijn natuurlijk wel toegelaten. Teveel wassen met water en zeep zal weinig zin hebben omdat de huid zijn beschermingslaag weer zal moeten opbouwen.

Voeding heeft misschien een kleine invloed op de vorming van acne, maar hieromtrent circuleren veel fabeltjes.
Vroeger vertelde men wel eens dat vet voedsel, chocolade, kaas of frieten de vorming van acne zou bevorderen, maar dit is niet het geval. Sommige mensen ervaren dit echter anders als het aankomt op vet voedsel, het kan dus nooit kwaad om op je voeding te letten.
Snel resorbeerbare suiker (snoep, confituur, frisdranken) kunnen volgens studies wel een bestaande acne verergeren.

Een anticonceptiepil met een progestageen dat een antiandrogene werking heeft, kan aanbevolen worden bij acne. Anticonceptiepillen met een overwegend oestrogene werking kunnen leiden tot een trombose en wordt dus niet aangeraden.

Ben je naar de arts geweest met je acne? Dan moet je vooral geduld hebben. Acne wordt beschouwd als chronisch en gaat dus niet snel weg. Ga dus niet naar je huisarts met onrealistische verwachtingen en vertrouw op zijn of haar adviezen.

Knijp puistjes niet uit. Als er nog een zwart puntje zichtbaar is, dan betekend het dat deze nog niet rijp is. Ook moeten de handen en de huid goed ontsmet zijn.
Nagels zullen er voor zorgen dat er meer littekens zullen zijn en ze zullen zelfs de bacteriën verspreiden. Gebruik hiervoor speciale instrumenten.

Onderstaand filmpje toont je de correcte manier om een puist uit te knijpen:

Peelings en cleansers kunnen helpen, maar evengoed de talgklieren irriteren en de acne zelfs verergeren; Een pH-neutrale, anti-comedogene cleanser verdient de voorkeur. Dit voorkomt meerdere ontstekingen in de huid.

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] [su_row]
[su_column size=”3/4″]Productadvies: Medische hulpmiddelen bij acne.
Bekijk hier een overzicht van medische producten om acne te bestrijden. [/su_column]
[su_column size=”1/4″]

[su_button url=”//steenpuisten.be/middeltjes-tegen-acne/” center=”yes”]Bekijk overzicht[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]
[/su_note] [/su_animate]

Related Posts

About The Author