Acne gevolgen: littekens.

Acne wordt beschouwd als een chronische huidaandoening, het zal dus niet gemakkelijk verdwijnen. De huid dagelijks intensief reinigen met zeep en uitdrogende lotions wordt afgeraden om er voor te zorgen dat de talgproductie niet wordt gestimuleerd.
Lauw water, aangepaste reinigingslepels en lokale behandelingen tegen acne gebruiken zal in de meeste gevallen wel voldoende zijn om er van af te geraken. De rode vlek op je huid zal na verloop van tijd ook helemaal verdwijnen.

acne littekens

acne littekens

Ernstigere vormen van acne zullen soms medicinale hulp vereisen om littekens te vermijden. Het gaat dan om vormen waarbij er ontstekingsletsels zijn met vorming van etter. Sommige mensen kunnen echter ook littekens krijgen op kleine acneletsels.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om littekens te verwijderen of te verminderen. Zo bestaat er dermabrasie waarbij de opperhuid mechanisch wordt afgeschuurd. Een chemische peeling zal de opperhuid verwijderen waardoor het bindweefsel dieper in de huid wordt beïnvloed en strakker aangetrokken wordt waardoor de littekens minder zichtbaar worden.
Een laserbehandeling heeft ongeveer hetzelfde effect als een peeling, maar hierbij wordt de opperhuid laag voor laag weggebrand en het bindweefsel strakker aangetrokken.

Littekens verdwijnen door het afslijten van de huid, door chemische stoffen te gebruiken (peeling) of ze kunnen ook minder zichtbaar gemaakt worden met een laser, al blijft preventie toch de meest ideale situatie.

Er zijn ook heel wat soorten littekencremès te koop, maar van de meeste soorten is er geen echt bewijs dat deze de vorming van littekens effectief afremmen, al kan het natuurlijk nooit kwaad om dit te proberen.

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note] Tip:     Bekijk aanbod littekencrèmes in deze webshop    (zoekterm: ‘litteken’)
[/su_note] [/su_animate]

[su_animate type=”bounceIn” delay=”0.5″]
[su_note background=”#FFFAC3″] [su_row]
[su_column size=”3/4″]Productadvies: Medische hulpmiddelen bij acne.
Bekijk hier een overzicht van medische producten om acne te bestrijden. [/su_column]
[su_column size=”1/4″]

[su_button url=”//steenpuisten.be/middeltjes-tegen-acne/” center=”yes”]Bekijk overzicht[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]
[/su_note] [/su_animate]

Related Posts

About The Author